Home

Nieuws 219 x bekeken

Winstval Sara Lee

Utrecht – Het Amerikaanse voedingsmiddelenconcern Sara Lee heeft de winst in het derde kwartaal van zijn gebroken boekjaar hard zien dalen.

De operationele winst kwam uit op 38 miljoen dollar of 6 cent per aandeel, tegen 124 miljoen dollar of 21 cent per aandeel een jaar eerder. Sara Lee maakte het kwartaalresultaat donderdag bekend.

Exclusief eenmalige posten verdiende de maker van Douwe Egberts-koffie en Pickwick-thee 20 cent per aandeel. De voedingsmiddelengigant, die zich dit jaar opsplitst in twee aparte bedrijven, verwacht dat de winst over het hele jaar uitkomt tussen de 89 en 95 cent per aandeel.

De omzet steeg met 3 procent tot 1,86 miljard dollar. Alle bedrijfssectoren toonden kracht, in West-Europa het meest met een omzetgroei van 10,5 procent.

Topman Jan Bennink kondigde aan dat het bedrijf op koers ligt om de koffie- en theeactiviteiten op 30 juni te kunnen afsplitsen. De twee nieuw te vormen bedrijven zijn in volle voorbereiding om 'zeer succesvolle' bedrijven te worden, zei hij.

Positief ook, na 2 jaar van sterke stijging van de kosten van grondstoffen, is er eindelijk een stabilisatie, en in het geval van koffie een omkering van de trend, voegde operationeel directeur Marcel Smits toe.

Of registreer je om te kunnen reageren.