Home

Nieuws 201 x bekeken

Wetsvoorstel einde nertsenhouderij in juni naar Kamer

Den Haag - Het wetsvoorstel van de SP en PvdA om nertsenhouderij in Nederland te verbieden wordt in juni naar de Tweede Kamer gestuurd. Voor die tijd zal nog een rondetafelgesprek worden gehouden over het wetsvoorstel, met de nieuw toegevoegde tegemoetkoming in de sloopkosten en pensioenvoorziening voor de ondernemers in deze sector. Daarmee wordt het wetsvoorstel niet controversieel verklaard.

De landbouwcommissie van de Tweede Kamer zou dinsdag bepalen welke onderwerpen niet meer behandeld zouden worden onder het demissionaire kabinet en dus controversieel zouden worden verklaard. Op verzoek van PvdA, PVV, VVD, PvdD en geen bezwaar van Groenlinks en D66 is deze vergadering uitgesteld. De partijen willen eerst meer duidelijkheid over de inhoud van het Lente-akkoord voordat ze een besluit willen nemen over welke onderwerpen door moeten gaan.

Of registreer je om te kunnen reageren.