Home

Nieuws 1 reactie

Werkloosheid eurozone naar recordniveau

Luxemburg – De werkloosheid in de eurozone is in maart opgelopen naar het recordniveau van 10,9 procent, tegen 10,8 procent een maand eerder.

Dat maakte het Europees statistisch bureau Eurostat woensdag bekend. Volgens Eurostat waren in maart in de eurozone 17,4 miljoen mannen en vrouwen werkloos. Dat is een toename van 169.000 personen in vergelijking met een maand eerder. Op jaarbasis groeide de werkloosheid in het eurogebied met 1,7 miljoen personen, aldus Eurostat.
In de gehele Europese Unie kwam de werkloosheid in maart uit op 10,2 procent, onveranderd ten opzichte van februari. Het aantal werklozen in de EU bedroeg 24,8 miljoen personen.

Eén reactie

  • agratax1

    Dit wetende zou het nu interessant zijn als het volgende rapport niet alleen gaat hoeveel en hoeveel procent, maar meer over; 'Hoe komt het en wat kunnen we er aan doen om dit cijfer te laten dalen'. Misschien komen we dan tot de conclusie dat 'Banen schappen' de linkse hobby niet de oplossing is, omdat het dan over banen gaat die geld kosten en geen geld genereren. zouden we naar een nieuwe totaal andere economische orde moeten?

Of registreer je om te kunnen reageren.