Home

Nieuws 358 x bekeken

Weerschade blijft beperkt

Doetinchem - Bij verzekeraars zijn enkele honderden schademeldingen binnengekomen wegens hagel-, water- en bliksemschade in met name het zuidoosten van het land. Hoewel de omvang van de schade nog niet is geïnventariseerd, laat het zich aan zien dat de totale omvang van de schade beperkt blijft.

Vooral in de regio rond het Achterhoekse Doetinchem werd veel schade gemeld, onder meer door overvloedige regen en door hagel. Verzekeraar Agriver meldt schade aan aardappelen, waspeen en erwten in de Achterhoek en aan fabrieksaardappelen in Noordoost-Overijssel. Verzekeraar Interpolis telde gistermiddag veertig schademeldingen met een totale geschatte schade van 150.000 euro. Daarbij zat onder meer een kapotte voercomputer als gevolg van blikseminslag en waterschade in een tuincentrum. Uit gegevens van de verzekeraars en van het KNMI blijkt dat de zwaarste neerslag is gevallen in een strook van Zuidoost-Brabant en Noord-Limburg tot in Noordoost-Overijssel. Agriver meldt  daarnaast ook schade in de uitenteelt in de kop van Noord-Holland.

Vereinigte Hagel noteert schade in aardappelen, suikerbieten, prei, kool en appels en peren. Het aantal meldingen bij Vereinigte lag donderdagmiddag op elf.

Of registreer je om te kunnen reageren.