Home

Nieuws 1860 x bekeken 4 reacties

Waterschap vangt met actie 600 muskusratten

Groningen – De noordelijke waterschappen Hunze en Aa’s en Noorderzijlvest hebben in drie dagen 600 muskusratten gevangen, tijdens de grootste vangactie die ooit in Groningen is gehouden.

Dat aantal zal de komende dagen nog verder oplopen, zo melden de waterschappen. Ze werkten tijdens de vangactie samen met muskusrattenbestrijders van de Drentse en Overijsselse waterschappen Groot Salland, Reest en Wieden, Velt en Vecht, en Regge en Dinkel. In totaal waren 70 beheerders op pad en werden ruim 3000 vallen en klemmen uitgezet.


De actie was nodig omdat de provincie Groningen achterloopt met de bestrijding van muskusratten. De dieren graven holen in dijken die daardoor kwetsbaar worden. Vooral in deze tijd van het jaar vermenigvuldigen ze zich snel. Muskusratten kunnen 20 jongen per jaar krijgen.

Laatste reacties

 • Haye23

  Klasse waterschap.

 • Spotvogel

  Het is natuurlijk klinkklare onzin dat muskusratten gaten graven in dijken. Ze ondergraven slootkanten en maken de oevers van A-watergangen en weteringen kapot. Waterkerende dijken hebben absoluut niets te duchten van deze dieren. In de winter bouwen ze in moerasvegatatie hun winterhutten en daar komt helemaal geen graverij aan te pas. Men kon zich beter eens afvragen hoeveel gemeenschapsgelden er aan deze waanzin verkwanseld worden en hoeveel bij wet beschermde dieren er als slachtoffer in vallen en klemmen de dood vinden.

 • Mels

  De muskusrat hoort hier niet en daarmee basta,ik wens niet te verzuipen door de idiote praat van een kolderverkondiger.

 • Bandit

  En nog zitten de sloten vol met muskusratten in Midden-Groningen.

Of registreer je om te kunnen reageren.