Home

Nieuws 993 x bekeken 1 reactie

'Wantrouwen groter na verhoor over Q-koorts'

's-Hertogenbosch – De defensieve houding van de voormalige ministers Gerda Verburg (Landbouw) en Ab Klink (Volksgezondheid) tijdens hun verhoren door de Nationale Ombudsman over de aanpak van de Q-koortscrisis heeft het wantrouwen van Brabanders in de overheid niet hersteld maar eerder vergroot.

Hun getuigenis en perceptie van de gebeurtenissen rond de Q-koorts komt niet overeen met de ervaringen van betrokkenen in de provincie.
Directeur Mariet Paes van de Provinciale Raad voor de Gezondheid schrijft dat in een brief aan Nationale Ombudsman Alex Brenninkmeijer. Ze vraagt hem om in zijn advies aan het kabinet aandacht te besteden aan het gebrek aan doorzettingsmacht van het ministerie van Volksgezondheid tijdens de crisis.

Eén reactie

  • politiek

    Dat wantrouwen kan ik me volledig voorstellen. Voormalige ministers Gerda Verburg en Ab Klink hadden meer medelijden met zichzelf als met de slachtoffers in het veld. Ik had ook niet de indruk dat ze zich erin verdiept hadden aan de ervaringen van betrokkenen. ( zowel dodelijk als levenslang ziek) Opvallend was ook dat er bijna niemand was van de agrarische sector. Zeer beslist niet van de Geitenhouderij. Was dat misschien ook niet een kans geweest voor de sector om er eens met de slachtoffers ontspannen over te kunnen praten, tijdens pauzes, en erna.?? Dat was misschien ook een positief signaal geweest voor betrokkenen.

Of registreer je om te kunnen reageren.