Home

Nieuws

Wageningen Universiteit ziet aantal studenten toenemen

Wageningen – Het aantal studenten dat zich voor het komend academisch jaar heeft ingeschreven voor een bacheloropleiding aan Wageningen Universiteit is op jaarbasis 12 procent gegroeid tot 917. Dat meldt het universiteitsblad Resource.

De opleiding Voeding en Gezondheid is met 106 aanmeldingen het grootst. Bij de studie Gezondheid en Maatschappij en de studie Bedrijfs- en Consumentenwetenschappen is het aantal aanmeldingen 60 procent gegroeid. Vorig jaar groeide het aantal aanmeldingen met 4 procent maar de jaren ervoor zag de universiteit het aantal aankomende studenten steeds met meer dan 10 procent groeien. De Hogeschool Van Hall Larenstein telt 752 inschrijvingen, ongeveer evenveel als vorig jaar. De in Wageningen te volgen HBO-opleidingen agribusiness en bedrijfskunde groeien snel, maar de meest populaire studie blijft Diermanagement, dat in Leeuwarden wordt onderwezen. Het aantal scholieren voor de studies dier- en veehouderij, plattelandsmanagement, tropische landbouw en voedingsmiddelentechnologie neemt toe van 113 naar 134.

Of registreer je om te kunnen reageren.