Home

Nieuws 1673 x bekeken 1 reactie

Veel landbouwwoordvoerders willen blijven in Kamer

Den Haag – Veel landbouwwoordvoerders in de Tweede Kamer stellen zich opnieuw verkiesbaar voor de kieslijsten van hun partij. Dat blijkt uit een telefonische rondgang langs de zittende Kamerleden. Eind juni nemen de partijen een besluit over hun kieslijst voor de verkiezingen op 12 september.

CDA-Kamerlid Ger Koopmans, Christenunie-Kamerlid Esmé Wiegman, D66-Kamerlid Stientje van Veldhoven, Lutz Jacobi en Jeroen de Lange van de PvdA hebben zich bij hun partij aangemeld voor de lijst. Esther Ouwehand en Marianne Thieme van de Partij voor de Dieren, Dion Graus en Richard de Mos van de PVV, Elbert Dijkgraaf van de SGP en Henk van Gerven (SP) willen zich ook weer verkiesbaar stellen.
Janneke Snijder (VVD) beraadt zich nog of ze zich kandidaat wil stellen voor een volgende periode. Dat doet ook demissionair staatssecretaris Joop Atsma (CDA) van Infrastructuur en Milieu. Demissionair staatssecretaris Henk Bleker van landbouw wilde vrijdag nog niets zeggen over zijn plannen. Maandag wordt bekend of hij zich wellicht toch gemeld heeft als kandidaat voor de verkiezing van het lijsttrekkerschap van het CDA.
Van de andere landbouwwoordvoerders is nog niet duidelijk of ze de komende vier jaar weer Kamerlid zouden willen worden. De definitieve kieslijsten moeten 31 juli bekend zijn voor de verkiezingen.

Eén reactie

  • poldes

    En toch is het knap om landbouwwoordvoerder te willen zijn.
    Je bent tenslotte aangesteld om de Nederlandse landbouw te verdedigen;terwijl er een groot aantal boeren is dat meent dat je er zit om de boer zijn belangen te dienen.
    Terwijl dit niet altijd strookt.

Of registreer je om te kunnen reageren.