Home

Nieuws 549 x bekeken

Van Toorenburg: natuurbeheer overlaten aan de boeren

Den Haag - Wat mij betreft kunnen we natuurbeheer heel goed aan de boeren overlaten. Dat zegt Madeleine van Toorenburg, kandidaat-lijsttrekker van het CDA.

Van Toorenburg, nu Tweede Kamerlid, vindt dat de agrarische sector een grote rol speelt bij het beheer en de leefbaarheid van het platteland. Dat, en de grote economische belangen zijn voor de CDA-er reden om ervoor te zorgen dat de positie van de landbouw wordt versterkt. In de discussie over megastallen vindt Van Toorenburg dat grote stallen helemaal niet dieronvriendelijk hoeven te zijn en op zichzelf ook geen grotere bedreiging vormen voor de volksgezondheid. “In tegendeel, vaak wordt in die stallen juist geïnvesteerd in veiligheid en duurzaamheid en dan is enige schaalgrootte wel van belang. De boer moet immers ook zijn boterham kunnen verdienen.”

Of registreer je om te kunnen reageren.