Home

Nieuws

Van Haersma Buma lijsttrekker CDA

Den Haag – Sybrand van Haersma Buma is direct gekozen tot lijsttrekker van het CDA. Bij de eerste ronde van de verkiezingen voor het lijsttrekkerschap wist de huidige fractievoorzitter van het CDA meer dan 50 procent van de stemmen te bemachtigen, waardoor een tweede ronde verkiezingen niet meer nodig is.

Van Haersma Buma behaalde 51,4 procent van de stemmen. Mona Keijzer, wethouder uit Purmerend behaalde 26,4 procent van de stemmen. De overige kandidaten kwamen allemaal niet boven de tien procent uit: onderwijsbestuurder Marcel Wintels kreeg 9,5 procent, staatssecretaris Henk Bleker 7,3 procent, minister van Binnenlandse Zaken Liesbeth Spies 3,7 procent en Kamerlid Madeleine van Toorenburg 1,7 procent.

"De grote steun voor Van Haersma Buma een geweldig gebaar van vertrouwen van de CDA-leden", reageerde partijvoorzitter Ruth Peetoom. Buma zegt overdonderd te zijn door de uitslag."Ik had met veel rekening gehouden, maar niet met dit mandaat in één ronde."

Of registreer je om te kunnen reageren.