Home

Nieuws 280 x bekeken

VN: alleen groei Afrika bij aanpak honger

Nairobi - De economie in Afrika zal alleen blijven groeien als het continent zijn voedselproductie vergroot en de honger aanpakt.

In Afrika heeft 27 procent van de bevolking gebrek aan voedsel. Dat staat in een rapport van het VN-ontwikkelingsprogramma (UNDP), dat dinsdag is gepubliceerd.
De groei van de economie van de Afrikaanse landen bedroeg in het afgelopen 10 jaar gemiddeld meer dan 5 procent. Vele landen profiteren van de stijgende prijzen van grondstoffen, de groei van de landbouw en de verbetering van de infrastructuur, maar de extreme armoede en honger zijn nog amper teruggedrongen. Meer dan 40 procent van de kinderen onder 5 jaar is ondervoed. Zij hebben daardoor onherstelbare verstandelijke en fysieke beperkingen opgelopen.
Afrika heeft na Azië de snelst groeiende economie, maar 48 procent van de bevolking leefde in 2008 in armoede. In Oost-Azië en de landen rond de Grote Oceaan is dat 14 procent. Hoewel er veel vruchtbaar land en voldoende water is, is Afrika een netto-importeur van voedsel.

Of registreer je om te kunnen reageren.