Home

Nieuws

Triodos schort inkoop en uitgifte aandelen Groenfonds op

Zeist – Triodos Investment Management heeft de inkoop en uitgifte van aandelen Triodos Groenfonds en Triodos Cultuurfonds opgeschort tot vrijdag 1 juni. Aanleiding is het begrotingsakkoord 2013, waarin staat dat de fiscale stimulans voor groen beleggen wordt gestopt op het niveau van 2012 en per 1 januari 2013 wordt afgeschaft.

Deze beleidsmaatregel heeft gevolgen voor de waarde van het aandeel en deze moet worden berekend, aldus een woordvoerder. "Het betreft een complexe berekening waarvoor enkele dagen nodig zijn." Particuliere beleggers hebben over 2012 een fiscaal voordeel tot 1,9 procent boven op het directe rendement (een heffingskorting van 0,7 procent en een vrijstelling van de vermogensrendementsheffing van 1,2 procent). Volgens eerdere plannen zou het fiscaal voordeel worden afgebouwd tot 1,2 procent in 2014. In het Groenfonds, dat voor een groot deel belegt in de biologische landbouw, zit ongeveer 450 miljoen euro.

Het Triodos Groenfonds haalde volgens de website van de bank een gemiddeld rendement van 1,5 procent in de laatste drie jaar. Dit jaar is met beleggingen nog geen rendement geboekt, bij een inflatie van meer dan 2 procent.

Of registreer je om te kunnen reageren.