Home

Nieuws 2 reacties

Splinternieuw Schots vleesbedrijf failliet

Wick – Een splinternieuw vleesbedrijf in Wick in het uiterste noorden van Schotland, dat nog nooit in gebruik is geweest, is over de kop gegaan.

Het bedrijf, dat naast een slachthuis ook vleesverwerking- en verpakkingsinstallaties omvat, was bedoeld voor veehouders in dit afgelegen deel van Schotland, maar moest het al voor het in productie kwam afleggen tegen de intensieve concurrentie.
De bewindvoerders stellen dat de fabriek van 1.300 vierkante meter tot de modernste in Europa behoort. Ze hebben daarom alle hoop in Groot-Brittannië zelf of elders in Europa een koper te vinden. "Dit is een uitstekende mogelijkheid voor een bestaand vleesbedrijf om er snel moderne voorzieningen bij te krijgen of voor iemand die een nieuw bedrijf wil opzetten en hier de kant-en-klare voorzieningen vindt", aldus een woordvoerder.

Laatste reacties

  • Willem1962

    Hmmm, heel erg jammer voor dep laatselijke bevoling want dit had ook een klein beetje extra werkgelegenheid gebracht neem ik aan. Ten tweede, welke sukkel heeft dit opgezet dan? Enne, er zal wel weer Europees geld inzitten vermoed ik, dus de belastingbetaler zit weer es in het schip.

  • geen boer

    Vreemd verhaal. Het is bekend dat er soms subsidies vanuit allerlei verschillende overheidslagen voor dit soort projecten gegeven worden, maar failliet vóórdat er operationeel begonnen is, is wel héél raar. Misschien wat achtergronden zoeken, boerderij.nl?

Of registreer je om te kunnen reageren.