Home

Nieuws

Spies vierde kandidaat voor lijsttrekkerschap CDA

Den Haag – Demissionair minister Liesbeth Spies van Binnenlandse Zaken stelt zich ook kandidaat voor het lijsttrekkerschap bij het CDA.

Ze is daarmee de vierde kandidaat, naast Sybrand van Haersma Buma, CDA-fractievoorzitter in de Tweede Kamer, onderwijsmanager Marcel Wintels van Fontys Hogescholen en het Nijmeegse CDA-lid Harry Wesselink.
Spies zegt dat het CDA in haar bloed zit. ”Juist nu wil ik niet langs de kant blijven staan. Daarbij gaat het niet alleen om de toekomst van het CDA maar ook om de toekomst van ons land. Orde op zaken stellen gaat verder dan alleen een sluitend huishoudboekje, maar ook en juist om de manier hoe we met elkaar omgaan,” aldus Spies.
Kandidaten voor de verkiezingen in het CDA kunnen zich tot 4 mei melden. CDA-kamerlid en landbouwwoordvoerder Ger Koopmans zegt zich niet kandidaat te stellen voor de functie. De lijsttrekkersverkiezingen gebeuren in twee rondes. De eerste ronde loopt tot 18 mei, waarna de tweede ronde tot 1 juni loopt. Op die datum wordt de nieuwe lijsttrekker bekend gemaakt.

Of registreer je om te kunnen reageren.