Home

Nieuws

Snijder vertrekt uit Tweede Kamer

Den Haag – Landbouwwoordvoerder Janneke Snijder (VVD) stelt zich niet langer beschikbaar voor de Tweede Kamer. Dat heeft ze na lang overwegen besloten.

”Ik ben dertien jaar actief geweest in de Haagse politiek. Dat betekent ook dat ik dertien jaar vijf dagen in de week van huis ben geweest. Als ik me nu opnieuw beschikbaar stel, betekent dit dat ik ook voor vier jaar weer beschikbaar moet zijn. Ik kies nu voor mijn privéleven en mijn gezin.”
Snijder is al ruim 30 jaar in de politiek actief is, waarvan 12 jaar in de Tweede Kamer. ”Het Kamerlidmaatschap is een fantastische ervaring. Een ontzettend boeiende baan, waarvoor ik mij met heel veel plezier heb ingezet in de afgelopen jaren. Ik zal het werk en de collega’s zeker missen. Maar het is tijd voor iets anders: voor iets meer privé-leven, voor mijn familie en vrienden”, aldus Snijder. ”Dit werk is verslavend. Als je iets met heel veel plezier doet, is het vervelend en een moeilijke beslissing om ermee te stoppen.”
Snijder heeft voor de landbouw vooral ingezet om overbodige aanvullende eisen voor agrarische ondernemers bovenop reeds bestaande wet- en regelgeving weg te nemen. Ze is afkomstig uit Groningen, waar haar gezin een melkveebedrijf heeft.

Of registreer je om te kunnen reageren.