Home

Nieuws 591 x bekeken

Slootwater Bommelerwaard weer in orde

Tiel - Het slootwater in de Bommelerwaard is weer in orde. Het waterschap heeft het negatieve gebruiksadvies ingetrokken, zo werd vrijdag bekendgemaakt. Boeren en tuinders kunnen het oppervlaktewater weer gebruiken voor agrarische doeleinden. Het waterschap blijft het water voor de zekerheid de komende tijd nog wel in de gaten houden.

De sloten werden de afgelopen maand vervuild met het bestrijdingsmiddel dimethomorf, dat in de tuinbouw wordt gebruikt om schimmels op bepaalde gewassen te bestrijden. Omdat drinkwaterbedrijf Dunea via de Afgedamde Maas water uit de Bommelerwaard aftapt voor de drinkwatervoorziening van 1,2 miljoen Zuid-Hollanders, moesten meteen ingrijpende maatregelen worden genomen.

Vorige week werd al bekend dat het slootwater weer voldeed aan de kwaliteitseisen. De noodmaatregelen bleven echter nog wel van kracht, om er zeker van te zijn dat het bestrijdingsmiddel niet opnieuw in het water terecht zou komen.

Of registreer je om te kunnen reageren.