Home

Nieuws

Schippers: Vernietigde vaccins waren waardeloos

Den Haag – De 1,2 miljoen doses griepvaccin die door een fout bij het Nederlands Vaccin Instituut moesten worden vernietigd, waren niets meer waard. Dat stelt minister Edith Schippers in antwoord op vragen van de SP.

De fout bij het NVI kwam aan het licht door een publicatie in Boerderij Vandaag.
De minister zegt dat het incident bij het NVI geen reden is de procedures en voorschriften aan te passen. De betrokken medewerker plaatste tegen de voorschriften in de gehele voorraad vaccins buiten een koelcel, terwijl slechts een deel daarvan moest worden vernietigd.
De fout bij het NVI had geen gevolgen voor de volksgezondheid, omdat de vaccins waar het om ging toch al op de nominatie stonden om te worden vernietigd. "De zaak is niet groter dan dat een medewerker van het NVI in strijd met de geldende interne procedures heeft gehandeld", aldus de minister.

Of registreer je om te kunnen reageren.