Home

Nieuws 269 x bekeken

Resultaten Wilmar onder druk door dunne marges op soja

Singapore – Wilmar International heeft in het afgelopen kwartaal een nettowinst geboekt van 255,9 miljoen dollar (197,8 miljoen euro), 34 procent minder dan in de corresponderende maand een jaar eerder.

Het Aziatische agriconcern, dat toenemend concurrentie probeert te vormen voor Westerse spelers als Cargill en ADM, had last van dunne marges op de sojaverwerking.
De omzet van het Aziatische agriconcern steeg 9,8 procent tot 10,47 miljard dollar (8,09 miljard euro). Wilmar produceert en vermarkt palmolie, soja, suiker en fruit. De divisie die plantaardige oliën direct aan consumenten verkoopt zag het volume met 7 procent toenemen tot 1,2 miljoen ton. De divisie zag de winst voor belastingen met 38 procent stijgen tot 50,3 miljoen dollar (38,9 miljoen euro).
De handel- en verwerkingsdivisie boekt een verlies voor belastingen van 52,5 miljoen dollar (40,5 miljoen euro). De handel in oliezaden en granen nam 26 procent toe tot 4,4 miljoen ton terwijl Wilmar 5,2 miljoen ton palmolie verhandelde, 20 procent meer dan in 2011. De marges op het 'crushen' van soja lagen in China echter lager dan een jaar eerder, deels door de hoge grondstofprijs.
De divisie die palmoliemolens en plantages bestiert noteert een winst voor belastingen van 98,7 miljoen dollar (76,3 miljoen euro), een toename van 21 procent ten opzichte van een jaar eerder. Het bedrijf profiteert van een hogere prijs en grotere productie, maar de resultaten werden gedempt door een hoge mestprijs.

Of registreer je om te kunnen reageren.