Home

Nieuws 461 x bekeken

Registratie diergeneesmiddelen moet sneller

Brussel – De registratie en toelating van diergeneesmiddelen moet sneller. Dat staat in het jaarverslag 2011 van de IFAH, de internationale federatie voor diergezondheid.

Volgens Felipe Dolz, van IFAH is de noodzaak voor een goed harmonieus registratiesysteem voor diergeneesmiddelen steeds belangrijker om snel uitbraken van dierziektes te kunnen indammen. Volgens hem zijn veel registratieprocedures in veel landen log en vragen onnodig veel gegevens.

In Europa zijn de toelatingsautoriteiten bezig om de registratie van middelen in de Europese Unie sneller en uniformer te maken via de aangepaste diergeneesmiddelenwet. Deze wordt op zijn vroegst in 2015 van kracht. Op internationaal niveau werkt een stuurgroep, waar IFAH deel van uitmaakt, aan harmonisatie van wetenschappelijke gegevens die nodig zijn om een diergeneesmiddel te registreren. Dit kan bijvoorbeeld veel voordelen opleveren voor landen waarbij het registratieproces traag verloopt. Diergeneesmiddelen komen bijvoorbeeld in Japan doorgaans enkele jaren later op de markt dan in andere landen.

De IFAH is gevestigd in Brussel. Nederland wordt binnen IFAH vertegenwoordigd door de brancheorganisatie voor diergeneesmiddelen Fidin.

Of registreer je om te kunnen reageren.