Home

Nieuws 517 x bekeken 1 reactie

Referendum in Californië over labelling transgene ingrediënten

Sacramento – In Californië wordt een referendum gehouden over het vermelden van transgene ingrediënten op verpakkingen.

Activisten verenigd in California Right to Know heeft 1 miljoen handtekeningen van mensen, waaronder veel biologische boeren, die voorstander zijn van labelling verzameld.
Volgens de Californische wetgeving wordt een referendum georganiseerd over een voorstel mits ongeveer 500.000 handtekeningen zijn verzameld. Wanneer bij de handtekeningen geen onregelmatigheden worden aangetroffen, wordt het referendum op 6 november georganiseerd, aldus Amerikaanse media.
Tegenstanders van labelling, vooral supermarkten en biotechnologiebedrijven als Monsanto, hebben een tegenbeweging opgericht met de naam Stop the Costly Food Labeling Proposition. Het systeem is duur, aldus de organisatie, en de kosten zullen deels ook worden afgewenteld op boeren, terwijl er geen wetenschappelijk bewijs zou zijn dat transgene teelt slecht uitpakt voor mens of milieu.
Eerder werd een petitie van gelijke strekking met 1,1 miljoen handtekeningen ingeleverd bij de Amerikaanse variant op de Nederlandse Voedsel- en Waren Autoriteit, de FDA. De handtekeningen worden geteld.

Eén reactie

  • bertbultman


    Voor meer informatie omtrent GM lees ook het boek van Lisa H Weasel :Food fray

Of registreer je om te kunnen reageren.