Home

Nieuws 1 reactie

Rabobank wil landbouw in West-Afrika financieren

Utrecht – Rabobank en de International Finance Corporation (IFC), onderdeel van de Wereldbank Groep, willen een financieringsinstelling voor de agribusiness oprichten in West-Afrika, de West Africa Agribusiness Development Corporation (WAAD). De twee partijen tekenden daartoe een convenant tijdens de G8-top over landbouw in Washington.

WAAD is gebaseerd op de Latijns-Amerikaanse instelling LAAD, die volgens de Rabobank al 40 jaar met succes financieringen verstrekt aan agrarische bedrijven en daarmee 120.000 nieuwe banen op vooral het platteland heeft geschapen. Rabobank en IFC zijn aandeelhouder van de LAAD, net als onder meer de banken Bank of America, J.P. Morgan en de bedrijven Unilever, Dole Foods, Cargill, Monsanto en John Deere.

Het in Brazilië geboren bestuurslid van de Rabobank Berry Marttin onderstreepte tijdens een symposium tijdens de G8 het belang van investeringen in de landbouw. “Zonder Afrika zal het onmogelijk zijn om te voldoen aan de groeiende vraag naar voedsel wereldwijd in de komende decennia. In de meeste Afrikaanse landen wordt toegang tot financiering erg gemist.” Marttin wees erop dat Rabo Development, een Rabobank-dochter, reeds 4 miljoen klanten heeft in Oost-Afrika. Onder de klanten zijn 300.000 boeren.

Eén reactie

  • jan1966

    Is dat wel etisch verantwoord en duurzaam? Geld verdienen vanuit je luie stoel in je Rabo hoofkantoor in Utrecht over de ruggen van die arme sloebers

Of registreer je om te kunnen reageren.