Home

Nieuws 3 reacties

Provincies gestopt met doorlevering natuurgronden

Lelystad – Provincies in Nederland zijn gestopt met het doorleveren of subsidiëren van natuurgronden. Aanleiding is de dreiging van een juridische procedure door de Vereniging Gelijkberechtiging Grootgrondbezitters (VGG).

De VGG heeft praktisch alle provincies gedreigd met een kort geding, als ze niet zouden stoppen met het doorleveren van gronden aan Staatsbosbeheer, Natuurmonumenten of andere terreinbeherende natuurbeschermingsorganisaties. Aanleiding is een uitspraak van de Europese Commissie dat het doorleveren van de gronden moet worden beschouwd als staatssteun en dat daarvoor Europese toestemming nodig is.
De VGG verzet zich al sinds 2009 tegen de begunstiging van een beperkt aantal organisaties bij het doorleveren van natuurgronden.


De terreinbeheerders en de provincies hebben bij de Europese Commissie bezwaar gemaakt tegen de opvatting dat de doorlevering van gronden met worden beschouwd als staatssteun.
De VGG heeft inmiddels bij een groot aantal provincies alle gegevens opgevraagd die betrekking hebben op het doorleveren van de natuurgronden.

Laatste reacties

  • Mels

    En terecht dunkt mij,het is toch een feit dat de overheid in deze gevallen grond aankoopt en deze voor een zacht prijsje (pacht of eigendom overdoet aan deze organisaties)laat ze maar hard maken dat het niet zo is,weinig kans.

  • Haye23

    Zie mijn andere reacties over subsidies

  • marina1904

    hiep hiep hoera eindelijk iemand die deze onzin stopt.

Of registreer je om te kunnen reageren.