Home

Nieuws 683 x bekeken 1 reactie

Peijs wil 20 miljoen vanwege Hedwigepolder

Middelburg - Commissaris van de koningin Karla Peijs van Zeeland wil dat het kabinet een investering van 20 miljoen euro doet in Zeeuws-Vlaanderen. ,,Er is zo met de mensen daar gesold over het al dan niet ontpolderen van de Hedwigepolder, dat ze dat wel verdienen.''

Die 20 miljoen moet komen uit de besparing die ontstaat, nu het plan van staatssecretaris Henk Bleker om op drie plaatsen te ontpolderen niet door de Kamer kwam. Waarschijnlijk zal Vlaanderen eisen nu de volledige Hedwigepolder onder water te zetten. Dat plan is 20 miljoen goedkoper.

Peijs wil dat wordt geïnvesteerd in de havenactiviteiten rondom het Kanaal van Gent naar Terneuzen, de zogenoemde Kanaalzone. Daarnaast wil ze geld voor het kustgebied en tegen de krimp in met name het gebied rond Hulst, vlakbij de Hedwigepolder. ,,Dit is namelijk voor Zeeland, en vooral voor Zeeuws-Vlaanderen, een heel bittere pil.''

Ook het actiecomité Red onze Polders is teleurgesteld over het besluit van de Kamer. ,,Erg triest. We hopen dat er nog tijd is voor beweging'', aldus secretaris Magda de Feijter van het comité.

Eén reactie

  • aarthamstra1

    Niet de bewoners. niet Hedwigepolder, maar haar persoonlijke scoringsdrift
    moet worden bevredigd.

Of registreer je om te kunnen reageren.