Home

Nieuws

Paarden dood na botsing met truck

Winterswijk - Twee paarden zijn in de nacht van zaterdag op zondag doodgegaan toen ze in het Gelderse Winterswijk in botsing kwamen met een truck. Dat meldde de politie zondag.

De vrachtwagenchauffeur reed omstreeks 03.00 uur over de Kottenseweg toen er plotseling twee paarden overstaken. Een frontale botsing volgde en de dieren overleefden die klap niet. De bestuurder bleef ongedeerd.

De paarden waren afkomstig uit een weiland naast de weg. Onduidelijk is nog hoe het hek van dat weiland open kon staan. Met behulp van een boer zijn de paarden van de weg gehaald en in het weiland gelegd.

De vrachtwagen liep forse schade op. De chauffeur kon zijn reis niet vervolgen, maar wel terugkeren naar zijn bedrijf.

Of registreer je om te kunnen reageren.