Home

Nieuws 4 reacties

PS Brabant dwingt tot intensieve zwijnenjacht

Den Bosch - Provinciale Staten van Noord-Brabant hebben SP-gedeputeerde Johan van den Hout gedwongen om meer maatregelen te nemen tegen de groeiende populatie wilde zwijnen in het zuidoosten van Brabant. Een motie waarin hij wordt opgeroepen om extra maatregelen te onderzoeken, zoals nachtkijkers en drijfjacht, kreeg met CDA, VVD, SP en PVV ruime steun.

De wilde zwijnen zijn een veelbesproken onderwerp in Provinciale Staten. De SP-gedeputeerde is bezig met een onderzoek naar mogelijkheden voor een of enkele leefgebieden voor wilde zwijnen zoals die er nu zijn in Limburg en op de Veluwe. Volgens hem zijn de zwijnen een verrijking voor de Brabantse natuur.

Definitieve uitroeiing noemde Van den Hout eerder niet realistisch vanwege de voortplantingssnelheid en inloop van buiten de provinciegrenzen.

Laatste reacties

 • Mels

  Spotvogel,waar ben je nou?waar zit je dan of hang je over een zwijn heen om em te beschermen tegen een bonk lood?

 • info104

  Heerlijk een biologisch stuk vlees op je bord.

 • Mels

  Van mij hoeft er geen zwijn te zwijnen ;)

 • wwesselink1

  toch nog scharrelvlees
  goed plan

Of registreer je om te kunnen reageren.