Home

Nieuws 733 x bekeken

PBL: Nul-norm residu niet automatisch beter voor milieu

Den Haag - Een nul-norm voor residuen van gewasbeschermingsmiddelen op groente en fruit is niet automatisch ook beter voor het milieu.

Dat zei Martha van Eerdt, onderzoeker van het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL), tijdens een briefing van Tweede Kamerleden over het gewasbeschermingsmiddelenbeleid. Een nul-norm van residuen kan leiden tot het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen op een ander tijdstip in het productieproces of tot het gebruik van andere middelen die schadelijker zijn voor het milieu. Volgens Van Eerdt zou het beter zijn als producenten met supermarkten afspraken maken over het hele productieproces en niet alleen over residuen. Dan kan gekeken worden naar de beste productiemethode voor het milieu en de kwaliteit van het product in de winkel.

Of registreer je om te kunnen reageren.