Home

Nieuws 258 x bekeken 1 reactie

Onderzoekers: suiker kan dom maken

Washington – Te veel suiker eten kan het denkvermogen aantasten, menen Amerikaanse onderzoekers.

Ze publiceerden dinsdag een studie waaruit blijkt dat ratten slechter konden onthouden na een langdurig dieet van fructusesiroop.

Onderzoekers van de University of California Los Angeles (UCLA) hadden de onderzoeksratten tevoren een bepaalde route aangeleerd. Het deel van de dieren dat daarna een dieet van fructosesuiker kreeg, had meer moeite om zich de route te herinneren dan de andere groep.
Te veel fructose verstoort het leervermogen en kan geheugenverlies veroorzaken, concluderen de onderzoekers in de Journal of Physiology. Maar het toevoegen van omega 3-vetzuur aan maaltijden kan volgens hen de schade helpen beperken.

Eén reactie

  • Sjaak

    Dit verklaart veel....in Den Haag zitten nogal wat zoetekauwen...;)

Of registreer je om te kunnen reageren.