Home

Nieuws

OM eist boete en voorwaardelijk in superheffingzaak

’s-Hertogenbosch – Het Openbaar Ministerie heeft dinsdag in hoger beroep geldboetes van in totaal 200.000 euro en voorwaardelijke gevangenisstraffen van een half jaar geëist tegen het bedrijf en de twee eigenaren van Ruva Karreveld in het Limburgse Heibloem.

Volgens advocaat-generaal heeft het bedrijf zich schuldig gemaakt van omvangrijke superheffingsfraude.
Het OM eist dezelfde straf als de rechtbank in Roermond in april vorig jaar aan de verdachten oplegde.
Advocaat Jo Marchal die een van de twee eigenaren verdedigt, zegt dat het bewijs ontbreekt en vrijspraak moet volgen. de advocaat zegt dat het OM onzorgvuldig en vooringenomen heeft gehandeld.
Volgens het OM heeft het bedrijf van 2004 tot en met 2008 superheffing ontdoken door productie in Nederland weg te schrijven naar een zusterbedrijf in Polen. Dat gebeurde onder meer door de aanvoercijfers vanuit Polen stelselmatig te verhogen.
De twee eigenaren van het bedrijf houden vol dat ze de overproductie in Nederland hebben laten weglopen in de mestput, en deels hebben gevoerd aan het vee. Daarnaast zou de omvang van de productie te hoog zijn ingeschat, doordat spoelwater stelselmatig in de melktank was terecht gekomen.

Of registreer je om te kunnen reageren.