Home

Nieuws

Niet elk stukje natuur gevoelig voor ammoniak

Den Haag – Gebieden die in bestemmingsplannen als natuur zijn aangeduid, krijgen niet dezelfde bescherming als door de provincie aangewezen Natura 2000-gebieden. Dat heeft de Raad van State bevestigd in een uitspraak over een milieuvergunning voor een nertsenhouderij in het Brabantse Westerhoven.

Tegen de revisievergunning voor de nertsenhouderij was bezwaar gemaakt door twee inwoners van Westerhoven (gemeente Bergeijk). Zij betoogden dat de uitstoot van ammoniak schadelijk zou zijn voor een gebied dat in het gemeentelijk bestemmingsplan als natuur was bestempeld.
Het gemeentebestuur heeft dat gebied niet meegenomen in de beoordeling van de vergunning. Dat was terecht, vindt de Raad van State.
De effecten voor zogenoemde Natura 2000-gebieden komen aan de orde bij de beoordeling van zogenoemde Natuurbeschermingswetvergunningen. In dit geval ging het niet om zo’n vergunning, waardoor alleen op grond daarvan al het bezwaar geen kans maakte.

Of registreer je om te kunnen reageren.