Home

Nieuws 3 reacties

Natuurclubs willen groene verbindingen terug

Den Haag - Ruim veertig organisaties op het gebied van natuur, landschap en dierenwelzijn willen dat er een echte natuurwet komt nu het kabinet-Rutte is gevallen.

Met het oog op de verkiezingen presenteren ze maandag in Den Haag een tienpuntenplan voor nieuw natuurbeleid waarbij het in ere herstellen van de groene verbindingen in de Ecologische Hoofdstructuur een van de speerpunten is.

Planten en dieren in de Nederlandse natuurgebieden moeten zich kunnen verspreiden, stellen ze. Het met elkaar verbinden van de natuurgebieden is daarom van levensbelang. Ze zien hun kans schoon nu met het Lenteakkoord tussen VVD, CDA, D66, ChristenUnie en GroenLinks een deel van de aangekondigde bezuinigingen (600 miljoen euro) die staatssecretaris Henk Bleker voor ogen had, is teruggedraaid.

Laatste reacties

  • kleitokkers

    10 punten dat betekent 60 miljoen per punt. Of 15 miljoen per organisatie En die 60 miljoen, hoeveel werkgelegenheid geeft dit, en hoeveel gaat er naar de directie's van deze organisatie's en gaat het ook niet om hun eigen baantje. ???????

  • Hans Sudfryslan

    Hieruit blijkt wel dat natuurorganisatie's volkomen voor 100% staatssteun krijgen om hun doelstelling te bereiken.

  • Mels

    En er is niemand die in Den Haag roept wie nou eigenlijk hun stokpaardje betaald,dan stemt de kiezer wel anders.

Of registreer je om te kunnen reageren.