Home

Nieuws

NVWA gaat extra controleren op uitrijden dierlijke mest

Den Haag - De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) gaat de controles op het emissie-arm aanwenden van drijfmest op zand- en lössgronden uitbreiden. Aanleiding is dat veel loonwerkers de mest op deze grondsoorten nog op de oude manier uitrijden, in plaats van volgens de nieuwe regels.

Vanaf 2012 moet dierlijke mest emissie-arm worden geïnjecteerd in de grond. Toch merken de controleurs dat de sleepvoettechniek nog veel wordt gebruikt. Dit is niet meer toegestaan op zand- en lössgrond.

Sinds 1 februari heeft de NVWA 591 controles gedaan bij het uitrijden van mest op gras- en bouwland. Dit leidde tot 54 processen-verbaal en 15 waarschuwingen. In bijna 90 procent van de gevallen werd de mest wel volgens de regels uitgereden.

Of registreer je om te kunnen reageren.