Home

Nieuws

Motie van wantrouwen tegen Bleker verworpen

Den Haag - De motie van de Partij voor de Dieren (PvdD) die het kabinet opriep om staatssecretaris Henk Bleker (Landbouw) te vervangen, is donderdag verworpen. De motie die de Tweede Kamer beschouwde als een motie van wantrouwen kreeg alleen steun van de PvdD en GroenLinks.

PvdD-fractievoorzitter Marianne Thieme diende de motie donderdagavond in aan het einde van het verantwoordingsdebat vanwege de 'abjecte plannen' van Bleker. Zelf wilde ze het geen motie van wantrouwen noemen maar de Kamer beschouwde het wel zo, waarna er onmiddellijk over werd gestemd.

Thieme noemde de CDA-bewindsman een paardenverkoper en zei dat het kabinet hem beter door 'een capabel persoon' kon vervangen.

Al eerder, in december 2011, diende de Partij voor de Dieren een motie van wantrouwen in tegen Bleker, die eveneens werd verworpen.

Of registreer je om te kunnen reageren.