Home

Nieuws 204 x bekeken

Mitt Romney officiëel presidentskandidaat

Washington - Mitt Romney mag zich officieel de Republikeinse kandidaat voor het presidentschap van de Verenigde Staten noemen.

Dat heeft Fox News dinsdag (plaatselijke tijd) gemeld. Bij de voorverkiezingen in Texas behaalde hij 71 procent van de stemmen, genoeg om de benodigde kiesdrempel van 1.144 kiesmannen in heel de VS te halen.

Direct na het nieuws van de overwinning in Texas maakte de voorzitter van de Republikeinse partij, Reince Priebus, van de gelegenheid gebruik om Mitt Romney te feliciteren. Hij voegde daar in een reactie aan toe dat Romney de VS de nieuwe richting kan geven die het zo nodig heeft om uit het economische dal te komen. Een van de speerpunten daarin is het creëren van nieuwe banen.

De verkiezingen voor de Republikeinse presidentskandidaat in Texas waren eigenlijk een formaliteit. Romney was nog als enige in de running. Hij zal het op 6 november 2012 op gaan nemen tegen de zittende president van de Democraten, Barack Obama.

Of registreer je om te kunnen reageren.