Home

Nieuws 317 x bekeken

Minder florissant 1e kwartaal voor K+S

Kassel – Kunstmest en kalimijnbedrijf K+S heeft een in vergelijking met vorig jaar minder goed 1e kwartaal gedraaid.

Volgens de vandaag gepresenteerde cijfers met toelichting lag dat echter niet zo zeer aan de kunstmestmarkt als wel aan de wegenzoutmarkt. De kunstmestbedrijvigheid van het Duitse concern ontwikkelde zich ’robuust.’ In de eerste drie maanden was sprake van een groeiende vraag. De concernomzet kreeg niettemin een forse knauw van 12 procent en daalde naar 1,44 miljard. Het resultaat voor belasting en financieringskosten daalde met ruim 105 miljoen naar 281,1 miljoen euro. De prognose voor het jaar als geheel is een ten opzichte van vorig jaar stabiele omzet- en een licht teruglopende resultaatontwikkeling.

AnneMieke Ravenshorst

Of registreer je om te kunnen reageren.