Home

Nieuws 348 x bekeken

Melkgeitenhouderij groeit komende jaren

Amsterdam – De productie van geitenmelk groeit de komende jaren verder doordat bedrijven groter worden. De afzet trekt aan door grotere afzetmogelijkheden van geitenkaas en door verdere professionalisering van de geitenzuivelindustrie. Dat schrijft ABN Amro in het rapport “Visie op Sectoren.”

Nederlandse geitenmelk heeft de potentie zich in het bovenste segment van de markt te positioneren. Door productontwikkeling kunnen hoogwaardigere en meer onderscheidende zuivelproducten worden gemaakt, aldus ABN Amro, die schrijft dat geitenmelk ondanks de Q-koorts perikelen een positief imago heeft bij de consument.

De melkgeitenhouderij bevindt zich nog in de opbouwfase na de Q-koorts, aldus de Amsterdamse bank, maar de stallen zijn voor een belangrijk deel weer herbevolkt door geitenlammeren.

Of registreer je om te kunnen reageren.