Home

Nieuws

Louis Dreyfus Commodities wil met acquisities snel groeien

Parijs - Louis Dreyfus Commodities wil de komende vijf jaar 5,4 miljard euro uitgeven aan acquisities.

Dat heeft bestuursvoorzitter Serge Schoen gezegd in een zeldzaam interview met The Financial Times. Voor het eerst wil het agrarische handelshuis, nog altijd familie-eigendom, de expansie deels betalen door de uitgifte van bedrijfsobligaties.
Het bedrag van 5,4 miljard ligt 40 procent hoger dan wat het bedrijf tussen 2006 en 2011 uitgaf. Het bedrijf reageert mogelijk op een overnamegolf onder handelsbedrijven. Het Japanse Marubeni maakte onlangs bekend het Amerikaanse graanhandelshuis Gavilon over te willen nemen, terwijl Glencore het Canadese Viterra wil kopen en Aziatische rivalen Noble en Wilmar regionaal sterk groeien.
Schoen geeft aan dat LDC-SEV, een suikerrietbedrijf dat voor 65 procent eigendom is van Louis Dreyfus, mogelijk naar de beurs gaat. “Het is niet zeker maar de route naar de beurs staat open voor ons dochterbedrijf.” Hoeveel geld de beursgang op moet leveren is niet bekendgemaakt, maar de stap zelf betekent een breuk met het verleden.
Louis Dreyfus onderzoekt ook een investering in Felda, een Maleisisch palmoliebedrijf dat binnenkort naar de beurs wil gaan. Verder heeft het Franse bedrijf nadrukkelijk interesse in Zuid-Amerika, dat volgens Schoen voor een goed deel de groeiende vraag naar voedsel in Azië zal beantwoorden.
Louis Dreyfus zag in 2011 de omzet met 29 procent stijgen tot 46,3 miljard euro, waarmee Louis Dreyfus het grootste agrarische handelsconcern is na de Amerikaanse giganten ADM, Bunge en Cargill en mogelijk het Zwitserse Glencore. De winst daalde door een lager resultaat voor de suikerdivisie in 2011 met 30 procent tot 571 miljoen euro.

Of registreer je om te kunnen reageren.