Home

Nieuws 196 x bekeken

Lagere oogstraming stemt Baywa optimistisch

München - Agrohandels- en dienstverleningsconcern Baywa is met een omzetstijging van ruim 13 procent tevreden met het zakelijk verloop in het eerste kwartaal.

Ook voor de rest van het jaar ziet het Beierse bedrijf een positieve ontwikkeling. Het concern verwacht onder meer tegen de achtergrond van de naar beneden bijgestelde graanoogstramingen hogere prijzen te kunnen realiseren. Daarnaast kan ook de goede Duitse economische conjunctuur meehelpen om de resultaatontwikkeling ten opzichte van vorig jaar te verbeteren.
In de eerste drie maanden belandde de omzet op 2,2 miljard euro (plus 200 miljoen), waarvan exact de helft in de agrarische tak van het bedrijf. De winst voor belasting en rentekosten steeg met 1 miljoen naar 6,7 miljoen. De voor het eerste kwartaal gebruikelijke rode cijfers werden daarmee nogmaals vermeden.

Of registreer je om te kunnen reageren.