Home

Nieuws

Lage opkomst in Noord-Rijnland-Westfalen

Düsseldorf - Bij de parlementsverkiezingen in de Duitse deelstaat Noord-Rijnland-Westfalen (NRW) lijkt de opkomst zondag laag te worden. Volgens de autoriteiten had nog slechts 29 procent van de ruim 13 miljoen stemgerechtigden zijn stem uitgebracht aan het begin van de middag.

Het parlement werd in maart na 2 jaar vervroegd ontbonden, omdat de regering van SPD en Groenen in de hoofdstad Düsseldorf was gevallen over de begroting. De christendemocratische partij CDU van bondskanselier Angela Merkel hoopt er nu aan de macht te komen. Merkel heeft haar federale milieuminister Norbert Röttgen naar de deelstaat als lijsttrekker gestuurd, maar volgens peilingen wint de SPD van deelstaatspremier Hannelore Kraft.

NRW heeft van de 16 deelstaten de meeste inwoners (bijna 18 miljoen) en is de motor van de sterke Duitse 'Wirtschaft'.

Of registreer je om te kunnen reageren.