Home

Nieuws

Kunstmestconcern ICL boekt hogere winst en omzet

Tel Aviv – De kunstmestdivisie van ICL heeft in het eerste kwartaal een winst geboekt van 242 miljoen dollar (193 miljoen euro), vrijwel evenveel als een jaar eerder. Het Israëlische chemieconcern zag de omzet met kunstmest stijgen tot 846 miljoen dollar (674 miljoen euro).

Het bedrijf heeft 919.000 ton kali verkocht, 12 procent minder dan een jaar eerder. Het bedrijf zag de verkoop van kunstmest op basis van fosfaat 32 procent dalen tot 329.000 ton. In beide gevallen werd de daling deels gecompenseerd door hogere prijzen. De daling van de afzet van kali hing volgens ICL deels samen met de beslissing van India aankopen uit te stellen, terwijl ook in Europa veel boeren wachtten met aankopen, speculerend op dalende prijzen. De verkoop van kali aan afnemers in Zuid-Amerika en dan vooral Brazilië, Azië  en de Verenigde Staten is volgens het bedrijf na het eerste kwartaal significant toegenomen. In het tweede kwartaal zal ICL 550.000 ton kali leveren aan Chinese kunstmestproducenten en distributeurs.

Of registreer je om te kunnen reageren.