Home

Nieuws 1 reactie

Koppejan blijft tegen ontpolderen

Den Haag- CDA-Kamerlid Ad Koppejan zal nooit instemmen met het volledig onder water zetten van de Hedwigepolder.

Dat zei hij in een interview met NU.nl. Desnoods zal hij tegen het fractiestandpunt in stemmen, zei hij. "Het plan van staatssecretaris Bleker is voor mij het uiterste compromis". Hij zegt te beseffen dat een nieuw kabinet waarschijnlijk beslist over de Hedwigepolder. Maar Koppejan is en blijft tegen het volledig onder water zetten van de polder ten behoeve van natuur. Hij stemde al eerder tegen het fractiestandpunt in in deze kwestie en is al jaren een voorvechter van behoud van de polder.

 

Dinsdag wordt het er gestemd over het alternatieve plan van Bleker, waarbij eenderde van de Hedwige wordt ontpolderd. Er lijkt nu geen Kamermeerderheid te zijn, SP, PVV en Hero Brinkman zijn tegen elke vorm van ontpoldering, terwijl PvdA, D66, Groenlinks, Christenunie en Partij voor de Dieren juist de gehele Hedwige willen inzetten voor het benodigde natuurherstel. Alleen VVD, de rest van de CDA-fractie en SGP steunen Bleker, mits hij een aantal garanties kan afgeven.

Christel Labee-Bollen

Eén reactie

  • info104

    Bij het onderwaterzetten gaat er veel verloren van de bestaande biotoob ,dit is volgens mij niet wenselijk daar op andere plaatsen in Ned. dit de hoogste prioritijd heeft word dat hier niet genoemd en met voeten getreden. Milieu organisaties meten ook hierin met 2 maten, dat is niet correct.
    Laten we het teeloppervlak vergroten en zeker niet verkleinen, dat geeft alleen maar hogere voedselprijzen wat de overheid zeker niet wil in een tijd van grote bezuinigingen.

Of registreer je om te kunnen reageren.