Home

Nieuws 584 x bekeken

Kamer: uitleg over Europese procedure Hedwige

Den Haag - De Tweede Kamer wil uitleg van het kabinet over het besluit van de Europese Commissie om een procedure te starten tegen Nederland over de Hedwigepolder.

Nederland had eerder beloofd die onder water te zetten.

"Een inbreukprocedure uit Brussel kan Nederland boetes en sancties kosten, terwijl ontpolderen al jarenlang de goedkoopste en beste oplossing is," stelde D66-Kamerlid Stientje van Veldhoven donderdag.

De Tweede Kamer keerde zich onlangs tegen een alternatief van staatssecretaris Henk Bleker (Landbouw) om een deel van de polder onder water te zetten en verder op een andere manier te voldoen aan het natuurherstel als gevolg van de verdieping van de Westerschelde. Voor volledige ontpoldering is eveneens onvoldoende steun. Het demissionaire kabinet wil het onderwerp over de verkiezingen tillen.

PVV-leider Geert Wilders reageerde donderdag met afschuw op de 'dreigbrief' uit Brussel. "De PVV laat zich niet dicteren door Europa over de inrichting van ons land."

Of registreer je om te kunnen reageren.