Home

Nieuws

Hoge boete voor dodelijk ongeval op Brits varkensbedrijf

Belfast – Het in Tynan in Noord-Ierland gevestigde varkensbedrijf JMW Farms is veroordeeld tot een boete van 200.000 pond (248.000 euro), vanwege een ongeval waarbij één van de medewerkers om het leven is gekomen.

De boete is één van de hoogste die ooit in Groot-Brittannië is opgelegd voor een arbeidsongeval.
De arbeider kwam om het leven toen hij in november 2010 werd geraakt door een grote metalen bak die van een heftruck viel. Volgens de arbeidsinspectie was de bak niet goed bevestigd op de heftruck, terwijl de vorken daarvan ook niet goed afgesteld waren. De boete is één van de eerste op grond van een nieuwe Britse wet die werkgevers sterker verantwoordelijk stelt voor arbeidsongevallen op hun bedrijf.

Of registreer je om te kunnen reageren.