Home

Nieuws 236 x bekeken

Groenen claimen weer ministersposten

Düsseldorf – De Groenen in Noordrijn-Westfalen mikken na de deelstaatverkiezing van afgelopen zondag opnieuw op de landbouw- en milieuministerpost in een regeringscoalitie met de SPD.

Gisteren wisten deze partijen een meerderheid te veroveren in de Landdag, hoewel de Groenen licht achteruit boerden. De SPD boekte daarentegen forse winst en beide partijen samen beschikken nu over een meerderheid. Dat zorgt voor meer beleidsmatige duidelijkheid in de bevolkingsrijkste Duitse deelstaat.
SPD en de Groenen regeerden tot dusver met slechts een minderheid van de Landsdagleden achter zich. De regering slaagde er daarom niet in de rit uit te zitten en gooide na nog geen twee jaar de handdoek in de ring. Zij willen er geen gras over laten groeien en zo snel mogelijk met de onderhandelingen over een nieuw regeerakkoord beginnen.

Of registreer je om te kunnen reageren.