Home

Nieuws 1566 x bekeken 4 reacties

GroenLinks verliest drie zetels in peiling

Hilversum - GroenLinks heeft deze week in de peiling van Maurice de Hond drie zetels verloren ten opzichte van vorige week.

Dat meldde Eva Jinek zondagochtend in haar televisieprogramma.

Het verlies is volgens De Hond te wijten aan het gedoe rond de kandidatuur van Tofik Dibi. In de peiling staat GroenLinks nu op vier zetels. Dat is de laagste score sinds de vorming van GroenLinks in 1989. Slechts 30 procent van de kiezers uit 2010 geeft aan nu weer op GroenLinks te stemmen. De partij heeft nu tien zetels in de Kamer.

In de peiling is de SP nu met een ruime afstand de grootste partij. Met 29 zetels staan de socialisten op een winst van 14 ten opzichte van de Kamerverkiezingen van juni 2010.

In de peiling verliest niet alleen GroenLinks maar ook de VVD fors, eveneens drie zetels in een week tijd. De liberalen komen daarmee op 25 zetels, tegen de huidige 31 in de Kamer. PvdA en PVV stijgen allebei drie zetels en staan op 23 zetels. Voor de PvdA betekent dat nog steeds een verlies van zeven zetels ten opzichte van het huidige aantal in de Tweede Kamer. Voor de PVV is het een zetel minder dan nu in de Kamer.

Laatste reacties

 • jan1966

  Die peilingen van die rode Hond zeggen helemaal niks, kijk maar naar de peilingen voor de lijststrekkersverkiezing van het CDA. Pure stemmingmakerij en de pers loopt er nog steeds als een kip zonder kop achteraan.

 • Mels

  Die Hond hadden ze al jaren geleden aan de ketting moeten leggen dan hadden we tenminste normale verkiezingen gehad,nu schopt dat ding aldoor stennis om niks.

 • poldes

  Een meetinstrument voor politiek is toch De Hond

 • Sjaak

  Doe eens gek....vraag dat helderziend varken:)

Of registreer je om te kunnen reageren.