Home

Nieuws

Gecombineerde opgave massaal ingevuld

Assen - Dienst Regeling is tevreden over het aantal ingestuurde opgaven, 2 procent meer dan de doelstelling. Medio mei had 94 procent van de agrarisch ondernemers de Gecombineerde opgave 2012 digitaal ingestuurd, aldus Dienst Regelingen (DR).

Dat is 3 procent meer dan vorig jaar. Dienst Regelingen (DR) heeft naar eigen zeggen hiermee de doelstelling van
92 procent digitale opgaven ruim gehaald.
Er zijn tot en met 15 mei 72.234 opgaven binnengekomen. Hiervan zijn 67.881 digitaal en 4.353 op papier ingediend. In totaal heeft DR 81.277 ondernemers aangeschreven om de opgave in te vullen. Er moeten nog 9.043 aanvragen binnenkomen. Het grootste deel hiervan betreft geen subsidieaanvraag.

Nieuw dit jaar was de email die ondernemers ontvingen wanneer zij allebei hetzelfde perceel of een gedeelte van een perceel opgaven. Bijna 14.000 ondernemers hebben van Dienst Regelingen een email hierover ontvangen. Ook nieuw was dit jaar dat ondernemers met behulp van GPS hun percelen in de Gecombineerde opgave konden uploaden. Hier hebben 226 ondernemers gebruik van gemaakt.

De kortingsperiode is van 16 mei tot en met 11 juni. Aanvragen voor het uitbetalen van toeslagrechten en subsidies worden afgewezen als ze na 11 juni binnenkomen.

Ieder jaar moeten boeren tussen 1 april en 15 mei de Gecombineerde opgave invullen.

Of registreer je om te kunnen reageren.