Home

Nieuws

Fraude supermarktketens onder de loep

Den Haag - De Belastingdienst onderzoekt of in de supermarktbranche op grote schaal wordt gefraudeerd.
Staatssecretaris Frans Weekers van Financiën heeft de Belastingdienst daarom gevraagd, zo meldt zijn departement dinsdag. De Belastingdienst neemt franchiseketens onder de supermarkten onder de loep naar aanleiding van een onderzoek waarin maandag 8 arrestaties zijn verricht. In dat onderzoek onder franchisenemers van het voormalige Super de Boer-concern zou voor 18,3 miljoen euro zijn gefraudeerd.

Volgens de Belastingdienst heeft bijna de helft van de 240 zelfstandige Super de Boer-winkeliers sinds 2006 fraude gepleegd. Ze zouden dat hebben gedaan door de omzet kunstmatig te verlagen door de 'retourknop' te gebruiken. Die wordt normaal gesproken gebruikt wanneer klanten spullen terugbrengen naar de winkel. Eén ondernemer zou jaarlijks 240.000 euro voor zichzelf hebben gehouden.

Of registreer je om te kunnen reageren.