Home

Nieuws 470 x bekeken

Franse minister Le Foll komt uit Europarlement

Parijs – Met de nieuwe Franse minister voor landbouw en voedingszaken Stéphane Le Foll komt er na enkele jaren weer iemand op dat ministerie die diepgaande kennis heeft van de agrarische wereld.

Le Foll zit al enkele jaren in de landbouwcommissie van het Europees parlement, waar hij nauw betrokken is bij de onderhandelingen over het nieuwe Europese landbouwbeleid, en was daarvoor leraar economie aan de hogere landbouwschool in Rouillon.
Zijn kandidatuur werd na de verkiezing van Hollande tot president ook openlijk gesteund door de grote boerenbonden in Frankrijk. ''Dit is een goede keus. We krijgen hiermee iemand met diepgaande kennis van wat er in Europa gaande is en van de vraagstukken die in de landbouw spelen,'' zegt secretaris-generaal Beulin van de FNSEA dan ook. Le Foll is met zijn benoeming ook beloond voor jarenlange trouwe dienst aan de nieuwe president. De nieuwe minister heeft het ministerie donderdagochtend vroeg overgenomen van zijn voorganger, Bruno le Maire.

Of registreer je om te kunnen reageren.