Home

Nieuws

FNV Bondgenoten wil dat meer ketens Fair Produce voeren

Utrecht – FNV Bondgenoten hoopt dat in navolging van C1000 ook andere supermarkten het keurmerk Fair Produce voor champignons gaan voeren. De keuze voor het keurmerk, dat goede arbeidsvoorwaarden bij de productie garandeert, betreft een doorbraak, aldus FNV-bestuurder Marcella Bense. Bij de teelt van champignons zijn in het verleden enkele schandalen met arbeid vastgesteld.

Volgens sommige telers is het moeilijk af te stappen van illegale arbeid of arbeid waarbij juridische constructies worden gebruikt om goedkope arbeid uit Oost-Europa in te zetten, eenvoudigweg omdat de kostprijsdruk hoog is. “Retailers en uiteindelijk de consument moeten zich bewust worden van het feit dat het anno 2012 niet langer verantwoord is producten te consumeren die onder beschamende omstandigheden zijn geteeld en verhandeld! We moeten terug naar een eerlijke prijs voor een eerlijk product.”

Of registreer je om te kunnen reageren.