Home

Nieuws

Export varkens- en pluimveevlees van EU tot en met maart hoger.

Brussel – De export van varkensvlees van de Europese Unie is tot en met maart van dit jaar 9,1 procent hoger dan vorig jaar. In totaal gaat het om 794.691 ton varkensvlees. Een en ander blijkt uit de gegevens van het EU beheerscomité die onlangs zijn gepubliceerd. Ook de Europese export van pluimveevlees tot en met maart is met een totale hoeveelheid van 365.978 ton 11,9 procent hoger dan vorig jaar.

Vooral de export van varkensvlees naar China plust. Het land importeerde ruim twee keer zoveel varkensvlees uit de EU als vorig jaar. Tot en met maart importeerden de Chinezen 116.003 ton varkensvlees uit de EU.

Rusland is de grootste klant voor varkensvlees van de EU. Het land heeft tot en met maart 203.161 ton varkensvlees geïmporteerd. Die hoeveelheid is drie procent groter dan vorig jaar.

In maart ging er 276.155 ton varkensvlees de Europese grenzen over. Een maand eerder, in februari, exporteerde de EU 270.583 ton vlees. In januari ging het om 247.953 ton.

Hong Kong is de grootste afnemer van pluimveevlees. Het land is tot en met maart goed voor de import van 47.795 ton pluimveevlees uit de EU. Ook de export naar Rusland is zo’n 6,9 procent hoger en komt uit op 25.306 ton pluimveevlees.

Of registreer je om te kunnen reageren.