Home

Nieuws

‘Europese markt eieren verdringingsmarkt’

Amsterdam – De Europese markt voor eieren komt waarschijnlijk pas in 2014 weer in balans. Dat schrijft ABN Amro in het rapport Visie op Sectoren. Op korte termijn werkt dit in het voordeel van Nederland; eierprijzen blijven voorlopig boven het langjarige gemiddelde.

Voerkosten zullen in 2012 volgens de rapporteurs dalen. Bedrijven met koloniehuisvesting ondervinden concurrentie van verrijkte kooieieren uit zuidelijke en oostelijke EU-landen. Scharreleieren ervaren op termijn prijsdruk door de forse opschaling van de productie van scharreleieren in Duitsland. Er ontstaan volgens de bankiers wel grotere afzetmogelijkheden naar de eiverwerkende industrie. Voor vrije uitloop en biologische eieren ontwikkelt de vraag zich gunstig.

Of registreer je om te kunnen reageren.